10 st som du bör testa på #SBWF2012

Då det snart är dags för helg nummer 2 på Stockholm Beer & Whisky Festival tänkte jag tipsa om några öl som jag gillade. Jag smakade bara ca 30 st under förra helgen men tänkte försöka plocka ut 10 av dom (hur svårt som helst då jag inte smakade någon som var riktigt dålig). Jag plockar ut efter vad jag tyckte var gott eller som var stora överraskningar för mig.

Längst inne i hall 1 så finns Malmö Brygghus. Jag tänkte skippa dom helt pga en dålig IPA som jag beställde genom Systembolaget tidigare i år men jag gav dom en chans till. Deras Beerssons DIPA var faktiskt riktigt bra som jag tycker att ni kan testa.

Beerssons DIPA – Malmö Brygghus

I samma del av hall 1 finns Xbeeriment. Dom hade med sig en sjukt färsk Hoppenheimer.

Xbeeriment – Hoppenheimer

Bredvid Xbeeriment fanns Amager Bryghus. Där finns två stycken av deras ”The Sinner Series” som jag är värda att testa. Dels Gluttony och dels Sloth.

The Sinner Series: Sloth – Amager

Även South Plains Brewing Company (som är ett nystartat bryggeri) hade sin monter längst inne i hall 1. Deras American Pale Ale är värd att testas.

South Plains APA

Det bryggeri som det har skrivits mest om den senaste tiden är Brekeriet. Dom har fler som är goda men Cassis var nog den som var bäst.

Cassis – Brekeriet

Hos Brewers Association / Oliver Twist finns en öl ifrån Oskar Blues som jag har suktat efter i någon månad nu, Deviant Dale’s IPA.

Deviant Dale’s IPA – Oskar Blues

I TOMP’s monter hittade jag en samarbetsbryggd mellan Oppigårds och TOMP som heter Celebration IPA.

Celebration IPA – Oppigårds & TOMP

Brill & Co’s monter finns det två som jag gillade lite extra. Den ena var Omnipollo’s nya IIPA med världens jobbigaste namn Nebuchadnezzar (säg det på fyllan, jag klarade inte av det).

Nebuchadnezzar – Omnipollo

…och den andra i samma monter var Port Brewing Company’s 4th Anniversary Ale.

Anniversary Ale – Port Brewing

Som sagt, det är sjukt svårt att plocka ut några enstaka öl då det finns för många goda.

Lycka till ni som ska dit nu i helgen! Tanken var att jag skulle dit en till dag men som det ser ut just nu blir jag hemma. 🙁

Edit: Jag måste även nämna Summer Wine Brewery’s öl som finns i Galatea’s monter. Riktigt bra allihop!

Två av Summer Wine’s goda öl

2 svar på ”10 st som du bör testa på #SBWF2012”

  1. Gött! Flera av dessa hade jag tänkt att testa men det var skönt att få dom bekräftade så att säga. Jag/Joao är där torsdag och lördag. Hinner du förbi ngn dag i helgen?

Kommentarer är stängda.