Fattappning av Sails Croft APA

Idag så tappade jag upp min American Pale Ale på partyfat. Det blev en lite lägre FG än väntat, inte så mycket men ändå. Brygden hade jäst ut till 1.015, vilket kommer i slutändan ge en ABV på ca 6,2%. Precis inom gränsen för en A. Pale Ale. Jag räknade även om IBU’n och den hamnade på 31 och det är också på gränsen. Det kommer med andra ord bli en ganska stark och inte så besk American Pale Ale.

Lite bilder från förmiddagen (+ en bild på min Tha Last Biathlete DIPA som jag testade i helgen):

FG 1,015

 

Partyfat med säkerhetsventil

 

The Last Biathlete DIPA

 

3 svar på ”Fattappning av Sails Croft APA”

  1. Tjenare, ja ser att du använder en del partyfat. vad är din uppfattning om hur länge dom håller efter att du öppnat ett fat osv?

    Funderar på att testa såna men har hört mycket blandade åsikter.

    Bra o intressant blogg förresten, såg den nu nyligen, ska läsa igenom massa av dina gamla inlägg senare 🙂

    1. Tjena. Jag har inte använt dom så mycket ännu men 1 vecka klarar dom utan problem efter man har öppnat ett partyfat. Det lilla jag har testat så är jag inte helt övertygad. Tror faktiskt att jag kommer att tappa på flaska tills jag köper ett Corneliusfat i framtiden.

      1. Ok, tack för ett bra svar iaf:) jag har sett att dom fått några nya partyfat med inbyggd kolsyrepatron på humlegården dock, dom ska tydligen hålla i en månad. Dock så kan man inte sätta i en ny patron så efter en användning är det ett vanligt fat igen…

Kommentarer är stängda.