Bryggdag – West Coast IIPA

Humlegivorna förutom torrhumlen

Idag var den stora dagen då jag skulle få testa mitt nya recept och min nya vörtkylare.

Jag körde alla humlegivor i påsar för att minska grumset. Men jag vet inte om jag tyckte det var så bra. Stora bollar som flöt omkring och kändes att dom var i vägen hela tiden.

Sen var det dags att använda vörtkylaren. Jag stoppade ner den i koket dom sista 10 minuterna för att desinficera hela kylaren (jag hade iofs gjort rent den innan) för att vara på den säkra sidan. Där märkte jag igen att humlepåsarna var i vägen.

Jag sprang iväg med kastrullen och kylaren in till badrummet där jag kopplade den mot duschslangen. Nu tog jag inte tid men det tog nog inte mer än 5-10 minuter innan vörten (ca 7-8 liter) var nere på 20 grader. Jag är nöjd över mitt köp!

Spädde ut resten med vatten och kollade OG som hamnade på 1.074, och sen i med jästen som jag hade rehydrerat.

Jag kommer vänta några dagar innan jag kastar i torrhumlen.

Nu sitter jag med ett glas Final Frontier och slappnar av och hoppas att min öl kommer att smaka bra. Hela receptet finns här: http://mannesbrygg.com/recept/

Vörtkylare och kastrull

3 svar på ”Bryggdag – West Coast IIPA”

 1. Hej!

  M2 från mankerbeer.com här, jag ramlade in på din sida och såg till min glädje att du bryggt din egen westcoast IPA, en av mina absoluta favoriter!
  Jag undrar ödmjukt om man skulle kunna få prova en flaska? Självklart betalar jag för mig!

  Hör av dig!
  Magnus

  1. Självklart ska du få smaka om du vill det. Just nu är jag inte så nöjd över min brygd. Lite för svag i humlesmaken, mycket jäst-fällning (som kommer att lägga sig på botten om nån vecka) och smaken av diacetyl (som också förhoppningsvis försvinner om någon vecka). Just att det är svag humle borde bero på för hårt knutna humlepåsar. Jag skickar ett mail till dig så får vi se om du fortfarande är sugen.

Kommentarer är stängda.